Algemeen Venetië


De stad van het water, één van de mooiste plekjes van Europa en zonder twijfel een romantische. Venetië wordt geliefd door mensen van over de hele wereld en dit is volkomen terecht. Het water, de gondels, de authentieke sfeer, Venetië is een stad die iedereen eens meegemaakt moet hebben!

Bezienswaardigheden in Venetië

gondelsVenetië is een lange tijd de belangrijkste handelsstad geweest van de Middellandse Zee. Dit heeft zijn sporen achter gelaten. De geschiedenis van deze handelsstad kun je ontdekken in bijvoorbeeld het scheepvaartmuseum. Of ga een kijkje nemen in het dogenpaleis, het eerdere machtcentrum van de stad. Ook voor moderne kunst zit je in Venetië goed, indrukwekkend is bijvoorbeeld de kunstcollectie van Peggy Guggenheim. Bekijk meer bezienswaardigheden in Venetië.

Horeca in Venetië

In Venetië kun je heerlijk genieten van de meest verse vis en de meest bijzondere specialiteiten van de stad. Wie een typisch Venetiaans gerecht wil eten moet buiten de grote pleinen zoeken. Wil je weten waar je moet zijn? Bekijk dan ons overzicht van restaurants in Venetië. Ook voor een goed hotel kun je eigenlijk overal in Venetië terecht, wij hebben onze tips voor je op een rijtje gezet!

Achtergronden van Venetië

Venetië, eeuwenlang een ontzettend belangrijke handelsstad, een poort naar het oosten. Welke invloeden heeft dit gehad op de economie en de staatsvorm van het land? Lees hier meer over de achtergrond van Venetië.

Klimaat van Venetië

Venetië kent over het algemeen het hele jaar een aangename temperatuur. Het klimaat wordt door de zee bepaald. Meer over het klimaat van Venetië.

Praktische informatie

Venetië is onderdeel van Italië en dus van Europa. Voor je vakantie naar Venetië hoef je dus geen geld te wisselen. Wel zijn er andere dingen waar je tegen aan kunt lopen, ben je benieuwd wat? Wij hebben de beste praktische tips over Venetië voor je op een rijtje gezet.